phone Експресна ПОРЪЧКА
телефон: 0889 77 22 75

Подарък/ Покана Св.Богородица Панагия гр.Варна

Подарък/ Покана Св.Богородица Панагия гр.Варна


Подарък/ Покана за кръстник Св.Богородица Панагия гр.Варна

 

История

Черквата е построено през 1602 г. В местността Аязмото в клоните на един бряст неизвестен българин открил икона. Неясно е как се е озовала там, но това било чудотворна икона, тъй като не се крепяла на клоните, а висяла във въздуха. Хората се решили да я снемат и занесат във Варна. И сега станало чудо, когато воловете на случайно минаващ турчин, на чиято кола натоварили иконата, отказали да тръгнат. Същото се повторило и с миналия покрай тях грък. Накрая иконата била пренесена от млад българин.Впечатлени от чудото хората решили, че където спрат воловете на българчето там ще построят черква. Случило се до площада в тогавашния център на града.  По време на строителството се оказало, че и в миналото тук е имало малка черква. През 1640 г след пожар черквата е възстановена и разширена, като с годините се оформя сегашния й вид. До 1914 г тя е под опеката на гръцката митрополия, след това е затворена за десетина години, а през 1924 г, след идването на българския й настоятел е отворена отново.
Особено интересен е иконостасът на "Малката Света Богородица". Според историческите данни той е направен през 1896г. Изработен е от тъмно дърво, вероятно орех или кипарис, наситен с православни символи и богато орнаментиран. За съжаление майсторът на този шедьовър е неизвестен, но рисунъкът напомня дебърската школа.

 

Поднесете, това сладко бижу  - като покана  или  допълнение към подарък на Вашия кръстник.

Може да бъде изработен в различни дизайни и цветове.

Подаръка включва:

  1. Луксозна кутия  формат А4от перлен картон може да бъде персонализирана с лично послание и снимка на църква Св.Богородица Панагия гр.Варна.
  2. Дизайнерска персонализирана сладка формат А4, изработена от медено тесто със снимка на църква Св.Богородица Панагия гр.Варна.
  3. Сладка е опакована индивидуално.
  4. Ако желаете да има лично послание върху картонена кутия - предлагаме допълните персонализация: Цена: 6.99 лв

Време за изработка 4 работни дни

 

Забележка: Могат да се изработят персоналазирани кутии формат А4 или А5 с различни манастири и църкви в България.

Споделете с нас къде ще организирате Вашето кръщене.

 

Важно! Връщане на закупена стока

Според чл. 57 т.3 „Разпоредбите на чл. 50 – 56 за правото на отказ на потребителя от договора от разстояние или от договора извън търговския обект не се прилагат за договори за доставка на стоки, изработени по поръчка на потребителя или съобразно неговите индивидуални изисквания; Ако някое от условията на настоящите Общи условия за ползване стане невалидно по силата на съдебно решение, останалата част остава в сила.

Всички снимки са примерни и може да има отклонения от поръчания продукт,тъй като всеки един аксесоар се изработва ръчно.Посочените данни имат приблизителен характер.Имайки впредвид,че търговския механизъм е интензивен,ние препоръчваме да се обърнете към нас за уточняване на детайлите!

 

Свържете се с нас:

office@moetokrashtene.bg


За да промените количеството, моля използвайте стрелките!!!
Цена: 44,50 лв.
Нови статии